MENY

Förlåt alla supportar!

Kal till Osborn: Har du hört att han Rulle blivit homosexuell? Osborn till Kal: Jaha du – men han hade la (väl på göteborgska) bara folkskola? Punkt och tystnad.


Det finns historier som egentligen saknar poäng men ändå är ganska roliga. Det finns också poänglösa historier som knappast är särskilt roande. Som till exempel denna från Tunets IP på lördagen: 0–1 Klas Nordström, 0–2 Klas Nordström, 0–3 Klas Nordström, 1–4 Klas Nordström, 1–5 Klas Nordström, 1–6 Robin Rebermark, assist Klas Nordström, 1–7 Klas Nordström… Etc, etc., etc. Peace & Love City – Västanfors 3–9 (1–4).

– Vi hade två namn och nummer uppskrivna på taktiktavlan före matchen. Två spelare att hålla ögonen på extra. Nummer 23 Klas Nordström och nummer 7 Johan Andersson. Det verkade som om alla glömt vad det stod på tavlan, kommenterar Peace & Love Citys assisterande tränare Jocke Nyström beskt efter storförlusten.


Spåren från förra året förskräcker. Västanfors blåste Peace & Love City på segern igen i ett känsligt läge. Hade det varit vatten eller is i stället på planen, hade de magplask hemmalaget gjort på sistone svidit ordentligt i kroppar som rimligen borde vara hungriga fortfarande. När djupdykningen gjordes visade sig inte heller att det fanns ett finmaskigt nät nog att stoppa det stim som bortalaget sagt sig vara inne i.


– Västanfors var ju inte ens bra, inte som Boltic och Tranås som vi förlorat stort mot också. Vi agerade som om alla var de 85-åringar jag har att göra med privat. Till och med Västanfors ledare undrade vad som pågick, fortsätter Jocke.


Märkligt nog, och mönstret är detsamma som i fjol, har P & L City fortfarande chans att nå elitseriekvalet. Trots den senaste tidens bottennapp och långt ifrån tanken på Winston Churchills bevingade ord (som förtjänas att upprepas) “Attityd är en liten sak som gör en stor skillnad.” Laget har styrka och en potential som få; det finns spelskicklighet och skridskosnabbhet som kan leda betydligt längre än till just senare matchers magplask.


Det är dags att blåsa ordentligt liv i det som borde vara och kan vara en effektiv lagmaskin med effektiva kuggar i alla led. Två derbyvinster mot Falu BS, som varit oerhört starkt säsongen igenom, ska ju knappast vara den mest lysande fjädern i en P & L-hatt.


Klubbchefen Daniel Johansson sätter fingret på en punkt som inte borde vara öm men som blivit det.


– Vi måste be alla sponsorer och supportrar om ursäkt. Vi kan betydligt bättre än så här, men vi måste rannsaka oss själva. Nu krävs det en rejäl attitydförändring rakt igenom inför de tre matcher som är kvar, poängterar han med skärpa.


Dags att sätta på Jerry Lee Lewis monsterhit ”Great balls of fire” i omklädningsrummet!


Peace & Love Citys målskyttar på lördagen: 1–3 Hampus Åkerman (efter bra förarbete av Erik Stoor), 2–8 Patrik Allansson-Roos, 3–9 Pontus Nordenfors.


/Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS