MENY

Felix H brinner för en kvalplats

Hellman, Hell man (”ljus man” på dålig översättning från tyskan eller för ”f-n grabben” om det pratas engelska). Hellman, Felix – en lagarbetare i Peace & Love City; till synes alltid leende och vänligheten själv. Trygg och lugn som om han vore en äldre variant av någon ur Wiener Sängerknaben, dock utan käck sjömanskostym och utan krav på sångröst.


Men skenet bedrar. Det kan blixtra till om Felix, en äkta Grängesbergsknaben (gosse/pojke) och utbildad snickare som kom till Peace & Love City inför säsongen 2016–2017.


– Jag kan bli ganska grinig ibland. Kan tända till ordentligt och plocka fram mycket jäklar anamma om det behövs, säger Felix själv.


Att han brinner för bandyn är inget tvivel om och åren i Borlänge har enligt honom själv varit ett lyft. Han berömmer den stämning som finns och som grundats av den kärna i laget som funnits i många år nu.


– Det är något fantastiskt med den här gruppen, som ny blir man välkomnad och omhändertagen, så jag trivs jättebra. Spelmässigt sett har jag, tycker jag själv, utvecklats ordentligt här. Bollkänslan, skridskoåkningen, allt. Träningarna är hårdare, det blev högre tempo här direkt. I början kändes det ovant, men det lossade så småningom.


Felix Hellman har pendlat ganska mycket till och från träningar och match på sistone. Han hjälper till med ett bygge nere i Enköping och får syssla med något som han sätter nästan lika högt som bandy – att snickra.


– Jag har haft det intresset sedan jag var barn. Då byggde jag kojor nästan överallt, ibland uppe i träden men oftast på marken. Fritidsintressena är mest golf och fiske; det finns en hel del sjöar som är bra att fiska i kring Nittkvarn nära Grängesberg. Vi har stuga där.


Musik brukar vara ett givet svar från många på frågan om ”övriga intressen.” Felix Hellman är ingen musiknörd. Annars hade han kanske, kanske, kanske känt till att just Wiener Sängerknaben både sjungit in Metallicas jättehit ”Nothin else matters” och den nästan enerverande poplåten ”The Lion sleeps tonight”. Det går att dra paralleller, i omvänd ordning, till Peace & Love City.


Det lejon som röt till ordentligt flera gånger både före och efter jul har ibland varit märkbart slött, som om magen fått nog. Agerandet har fört tankarna till en skridskovariant på operan ”Sömngångerskan” (Bellini) där de vokala soloåkningarna är ganska många och handlingen inte särskilt upplyftande.


– Men jag tror att vi kroknat många gånger bara för att vi egentligen inte orkat två matcher i tät följd. Bakslagen har kommit då. Kraften saknades för att vi skulle stå emot till exempel Boltic hur märkligt det än kan låta, funderar Felix.


Nu ser han och laget bara framåt, inget annat gäller – nothing else matters.


– Vi har faktiskt börjat prata om elitseriekval och siktar på att gå dit. Men alla måste ställa in sig på det, alla måste verkligen vilja. Vi har ju potentialen, kapaciteten finns, understryker Felix Hellman.


Eller som Winston Churchill, trind, enveten, intelligent, cigarrökande och stark i sin kamplust som brittisk premiärminister under andra världskriget, sagt:


“Attityd är en liten sak som gör en stor skillnad.”


//Gugge Häglund

 

f_hellman-2.jpg
Felix Hellman, vänligheten själv men låt er inte luras. Han kan tända till ordentligt. Nu ska han och laget kriga för en kvalplats.

Bookmark and Share

Webdoc CMS