MENY

”Fegisen” som tuffat till sig tror på P & L City

Att kvala eller inte kvala? Det är frågan. Peace & Love City spelar sin sista hemmamatch och tar emot Ljusdal på Tunet i lördagens match. I potten ligger en möjlig kvalplats. Motståndet är tufft, mycket tufft. Det inser alla i hemmalaget, men Isak Bolin, 18-årig supertalang, yngst av alla spelare i hemmalaget och enligt honom själv en fegis en gång i tiden, räds varken vargen, fan eller trollen – eller motståndarna.


– Ljusdal har ett starkt lag som verkar ha hittat upp ur sin svacka nu på sistone. Men vi är också bra, väldigt bra om vi visar energi och alla jobbar ordentligt, säger han.


Isak började spela bandy ovanligt sent i jämförelse med många av tidigare och nuvarande lagkamrater i både P19 och seniorlaget.


– Jag var tio år och gick i fjärde klass, när Lars Nyström och hans son, Gustav, lockade med mig till en träning. Det tyckte att jag åtminstone skulle försöka. Tidigare vågade jag inte, jag vet inte om det var risken att göra bort sig, slå sig eller något annat. Men det gick ju bra, jag fortsatte.


Det tog några år innan han så att säga hittade sig själv som bandyspelare. Därefter kom utvecklingen steg för steg; och lärdomarna från svidande förluster. Isak var med i det lag från Borlänge som spelade i P 18 Elit säsongen 2015–2016. Laget hade uppförsbacke säsongen igenom, målskillnaden 19–199 vittnar om att laget trots hjärta och kvalitet inte hade hamnat på riktigt rätt plats i seriesystemet. Men motgångar kan, om de hanteras rätt, ge kraft och styrka.


– Vi spelade ju helt klart i fel serie. Men det sänkte oss inte. Man lär sig att jobba hårdare, lär sig ett bättre försvarsspel och att utveckla det som man kanske inte varit så bra på tidigare.


Isak hörde till Peace & Love Citys trupp redan i fjol. Han spelade då 5–6 matcher; den här säsongen har han varit med betydligt oftare men missade en rad matcher i höstas då han var sjuk. Han lägger ner 15–16 timmar i veckan på bandy med spel både i P19 och A-lag, har rollen som defensiv mittfältare och tycker att han är ganska allround.


Och det ser ut som om ”seniorkostymen” sitter bättre och bättre på honom.


– Det har varit ett ganska stort steg att ta från ungdomsserien till spel med seniorerna. Tempot är hårdare, det är mer fysiskt men jag tror att jag anpassat mig mer och mer.


Borlänge har varit hans hemvist i alla år. I bandyn liksom i fotboll som han fortfarande sysslar med. Nu i Kvarnsveden, tidigare ibland annat Forssa. Han går i sista året på Soltorgsgymnasiet och läser teknik. I sommar tar han studenten; första steget mot drömmen om en framtid som ingenjör i elektronik.


Men nu närmast gäller att lösa den svåra uppgiften mot ett lag som före serien tippades som en av favoriterna till seriesegern.


– Chansen finns, konstaterar Isak.


Så länge hoppet finns är inget skrämmande (eller omöjligt) som den danska författarinnan Tove Ditlevsen sagt så klokt.


/Gugge Häglund


isak_w.jpg
Isak Bolin, ung supertalang och före detta fegis som tuffat till sig. Vi har chans, vi är ett väldigt bra lag, säger han.

Bookmark and Share

Webdoc CMS