MENY

Ett resultat som bär mot ljusare tider…

0–4 (0–1) i söndagens match (Allsvenska Supercupen) i Rättvik för Borlänge Bandys A-lag mot Ljusdal är ett resultat som nästan får en supporter att sjunga fraser ur studentsången – ”… och den ljusnande framtid är vår…hoppet är vår vän!”


– Vi är väldigt nöjda. Nio av våra spelare har aldrig spelat mot allsvenskt motstånd tidigare, i Ljusdal finns massor av rutinerade allsvenska spelare och före detta elitspelare, säger Jocke Nyström, Borlängelagets tränare.


Han var speciellt belåten med att laget följde den matchplan man pratat om ett tag och som kommer att användas mot många allsvenska lag.


– Defensiven fungerade väldigt bra och jag tycker att William Sundberg som stod i mål denna gång och Pontus Gååse, nyförvärv med Grängesberg som tidigare klubbadress, förtjänar extra beröm. Likaså Marcus Enberg, som aldrig gör en dålig match och som verkligen pushar på de nya spelarna.


Ljusdal besegrade elitserielaget Broberg med 5–4 för ett tag sedan. Då var inte Mikahail Sveshnikov med. Det var han idag! Något som spontant förstärker intrycket av att Borlänge verkligen stått emot.


– Vi gjorde en bra match. Vi kommer att få en massa tuffa matcher den kommande säsongen, men om 2–3 år ska arbetet med det här laget ge frukt.

Vad står det i texten till just studentsången som väl tittar framåt? ”Där de härliga lagrarna gro! Där de härliga lagrarna gro!


Träningsmatcherna för Borlänge fortsätter närmast med att P19 åker till Sandviken på tisdagen. För A-laget är schemat följande: Falu BS 2 september i Rättvik, Rättvik 30 september i Rättvik, Katrineholm 6 oktober i Västerås, Örebro 20 oktober i Örebro samt Falu BS, antingen 24 eller 25 oktober i Rättvik.


Den allsvenska premiären spelas hemma den 2 november, motståndare då är UNIK.

Bookmark and Share

Webdoc CMS