MENY

En tung dag med fokus på annat än matchen

Det är skönare lyss till den sträng som brast… Månn ädlare att lida och fördraga… En sådan jäkla rappakalja. För många brustna strängar blir plågsamt bitter musik. Verner von Heidenstam kan knappast ha upplevt en bandymatch där favoritlaget faller. William Shakespeare har definitivt inte gjort det; han dog mer än 200 år innan fröet till bandysporten såddes i England.


Lördagen blev en tung dag ute på Tunets IP. Förlust med 1–6 (1–2) för Peace & Love City mot gästande Lidköpings AIK. Det var som om den officiella publiksiffran 88 var ett förebud om otider. Möjligen kan en glass med den beteckningen smaka gott, på sommaren, men siffran används av de mörkaste av mörkermän. Associationerna är inte särskilt trevliga tycker nog de allra flesta på denna jord.


Speciellt trevligt var inte heller hemmaspelarnas inställning. Klubbchefen och t.f. lagledaren Daniel Johansson var hård i sin dom.


– Ingen var där till hundra procent. Långt ifrån, attityden var mycket dålig!


Både Daniel och Peace & Love Citys tränare Thomas Linder åkte hem med tungt huvud efter matchen.


– Det känns inte alls bra. Vi gjorde i och för sig en bra första halvlek och en reducering till 1–2 av Kevin Brown gjorde att vi fick en chans att komma in i matchen. Men vi missade två klara kvitteringsmöjligheter tidigt efter paus, våra forwards hade väldigt svårt att göra mål och hade knappast någon bra dag, konstaterade Thomas.


I stället för kvittering blev det underläge med både 1–3 och 1–4 genom matchens mest framträdande spelare, junioren Viktor Pettersson och Johan Karlsson.
– Vi tappade energi, det verkade uppgivet. Ingen rolig känsla att få med sig hem.


Daniel Johansson instämmer och var mycket, mycket kritisk efteråt.


– Spelarna var ofokuserade, vimsade omkring och frågade efter massor som inte med matchen att göra. De flesta var inte ens ombytta kvarten innan uppvärmningen på is skulle börja. Dåligt som sagt.


Olycka föll på olycka. Lidköpings femte mål var det mest dramatiska och kanske mest ödestyngda för hemmalaget. Målvakten Wiktor Alm missbedömde boll och blev ordentligt pååkt när bollen hamnat i målet.


– En befarad axelskada och han var tvungen att köras till sjukhus. Mer vet jag inte för tillfället, konstaterade P & L Citys tränare.


Före matchen hade varningsflaggan hissats för Lidköpings säkre målskytt Johan Karlsson. Det blev en annan som lyckades bäst, Viktor Pettersson. Han gjorde det sjätte och sista målet för gästerna.


Avslutningsvis en fundering från Shakespeare och hans Hamlet som kan vara värd att ta till för fortsatta öden.
”Ett bittert ödes styng och pilar eller…Att ta till vapen mot ett hav av kval
Och göra slut på dem med ens…”


Text: Gugge


ludde_propp.png
Ludde blir "proppad" så hjälmen flyger av


Matchbilder >>


Bookmark and Share

Webdoc CMS