MENY

En knall som hördes vida i Hälsingeskogarna

Peace & Love City, som likt fågeln Fenix rest sig ur askan efter en motstridig försäsong, svarade lördagens seriepremiär för en knall som borde ha hörts vida i Hälsingeskogarna och gav alla experttippare en rejäl knäpp på näsan.


3–3 borta mot seriefavoriten Ljusdal! Det är en fjäder i P & L City-hatten; så lång att den skulle kittla en giraff under hakan. Laget visade vilja och styrka genom att vända underläge med 1–3 i andra till oavgjort.


– Oavgjort hade vi knappast räknat med, men det hade varit väldigt gott med två poäng. Vi gick för seger och skulle banne mig ha gjort 4–3 också. Oscar Stadin hade friläge i slutet, men målvakten räddade, kommenterade tränaren Thomas Linder efteråt.


Det började bra för P & L City. Ljusdal trycktes tillbaka. Defensiven fungerade och lade grunden för att bra anfallsspel som störde hälsingarna som ändå gick till halvtidsvila med en ledning på 2–1 som ökades på i andra halvlek till 3–1.


– Vi lyckades bryta deras uppspel effektivt många gånger, många var delaktiga i spelet Thomas Linder sa tidigt i höstas och när Rasmus Linder svarade för assist på assist, att det krävdes fler framspelare. Mot Ljusdal stod slitvargen Marcus Enberg för två målgivande passningar.


– Mycket bra. Ju fler som är med, desto svårare blir det att markera bort oss.


Enda plumpen i det protokoll som ändå har en gyllene ram: nio missade hörnor. Peace & Love City är nu uppe i 27 missade hörnor (18 i träningsmatchen mot UNIK).


– Vi har varit vassa på det tidigare. På sistone har allt för mycket hamnat utanför eller rakt på motståndarna när de rusar ut. Nu ska vi lägga lite tid och jobb på att bli effektiva igen.


Poängen med snudd på seger var en laginsats, ett resultat av hårt arbete.


– Alla jobbade riktigt bra. Det måste vi fortsätta med, det krävs i varje match om vi vill vara med och slåss bland de främst. Men gör vi som idag, då blir vi tunga att möta och att vinna emot.


Text: Gugge

Bookmark and Share

Webdoc CMS