MENY

En ganska lyckad berg- och dalbanefärd

”Sammanfatta säsongen och det vi gjort i vinter!”


Orden är Pelle Fosshaugs, platsen kaffe- och klubbstugan på Tunet där spelarna i Peace & Love samlades för någon vecka sedan tillsammans med tränarteamet Pelle Fosshaug, Jocke Nyström och Ulf Hedlund.


Berg- och dalbana. Engagemang. Hjärta. Vi kan vinna mot alla. Vi vinner alla resultatmässigt sett jämna matcher. En poäng från kval. Det var funderingar som dök upp.


Efter en liten stund hörs krafset hörs från de pappersark som delats ut. Marcus Enberg är först med att rita ner något. Han ringar in mitten på en bandyplan, skriver in orden ”Kralle (Mattias Krantz) och Bra!” och gör några streck snett nedåt och ut över den fingerade sargen och avslutar med att rita dit en liten bandyboll.


Taktiken vi hade kommit överens om mot Frillesås. Att slå ut bollen och försöka störa motståndarna så mycket som möjligt, förklarar Marcus senare.


Det blev som bekant 3–3 i den matchen; med snudd på seger. Men ändå en viktig poäng och inledningen på en mycket bra svit av Peace & Love med nio matcher i rad utan förlust. Dessutom en bekräftelse att laget hade styrka, vilja och förmåga att genomföra 90 minuter enligt den spelidé och taktik man kommit överens om. Det var som Pelle Fosshaug sa en gång under den härliga sviten – ”det finns en orsak till att det går bra, inget sker av en slump.”


Inför säsongen var oddsen osäkra för Peace & Love City. Truppen innehöll flera nya, talangfulla spelare, Pelle Fosshaug hade kommit in som tränare med många nya idéer och försäsongen lovade knappast ”guld och gröna skogar”. Träningsmatcherna slutade med få undantag med förlust, segern i Leksands Sparbanks Cup i Rättvik blev ett härligt trendbrott.


I den nya Bandyallsvenskan blev inledningen trög. Stjärnvärvningen Filip Ljus hann aldrig bli löften om ljusnande tider, han försvann hem snabbare än snabbt, och Peace & Love City tog bara fem poäng på de sex första matcherna.


– Men det fanns aldrig någon större oro. Däremot lite osäkerhet var vi stod, kommenterade tränarteamet under genomgången.


Så småningom kom också både spelare och lagmaskin igång. ”De blåa” (ingen politisk hänsyftning...) bet ifrån sig bättre än bra, den dystra tabellplaceringen förändrades successivt till förhoppningar om topplacering och Elitseriekval.


Derbysegrarna mot Falu BS, som så småningom både kvalade till och nådde Elitserien, blev fina fjädrar i hatten och P&L City visade både på kampvilja, bra skridskoåkning, bra och varierande spel. Facit mot de tre lag som toppade tabellen – Frillesås, Falu BS och Nässjö – när serien var slutspelad visade att inget verkade omöjligt. Sju poäng av åtta möjliga!


Resten borde, med väldigt subjektiva ögon, vara tystnad, men är det inte. ”Dippen”, den nedåtgående kurvan, i slutet av säsongen, och några bildligt talat olycksaliga magplask var inte vad många hoppats.


– Svidande att förlora mot lag som hamnade längre ner i tabellen. Och vi verkar ju vara ett lag som förlorar rejält när det inte fungerar för oss, funderade några av spelarna.


Några av storförlusterna har kommit i samband med dubbelmöten på helger.


Energin verkar inte ha räckt till ibland, vi kanske inte har orkat mentalt, var en fundering som dök upp.


Det blev trots allt en sjätteplats i en serie så jämn att alla kunde slå alla och det inte gick att underskatta en endaste motståndare.


Övriga erfarenheter och konstateranden från säsongen 2017–2018.

• Bra träningsläger i Västerås

• Seger mot många bra lag

• Det gäller att vara på 100 procent vare gång för att lyckas

• Dagarna kring cupen i Rättvik med matlagning och matcher svetsade samman truppen

• En tuffare serie för att kraven på var och en och laget höjts. Vi har nått en ny nivå

• Det blev seger mot Ljusdal för första gången någonsin i seriesammanhang

• Dåligt facit på hörnor

• Varierat spel som skapade osäkerhet hos många lag

• Potentialen till nya framgångar finns i laget


/Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS