MENY

Det stora ”tabberaset” i Åby/Tjureda

I berättelserna om Emil i Lönneberga berättas bland annat om ”det stora tabberaset” när fattighjonen bjuds på kalas av Emil och fullständigt tömmer bordet på allt gott och nyttigt. En bjudning över det vanliga. Men ordet tabberas kan också betyda brak, förödelse och eller dumhet. Användbart för Peace & Love Citys storförlust mot Åby/Tjureda borta på lördagseftermiddagen.

 

Smålandslaget, nykomling i serien hade målkalas och vann med förödande 11–2 (5–1). Filip x 2 alias Filip Bringe och Filip Jansson stod för en del av målfyrverkeriet, sista spiken, 11–2 i slutminuten, slog veteranen Ulf Einarsson, som bland annat vunnit SM-guld med Hammarby och gjort flera säsonger i Vetlanda, in.


Men det fanns andra orsaker till brakförluster. Låt oss kalla dem dumheter. Åby/Tjureda fick tre tvivelaktiga mål efter misstänkta offsidelägen i viktiga matchmoment. Något som domarna missade helt.


– Vi fick tre mål emot oss som skulle ha blåsts av för offside. Energin rinner ut av sådant, det tar både på krafter och självförtroende, kommenterade Peace & Love Citys tränare Per Fosshaug efteråt.


Åby/Tjureda tog ledningen redan efter dryga minuten, P&L kvitterade 15 minuter senare och höll spelet uppe bra i hela första halvlek trots att det ramlade in ytterligare fyra baklängesmål före pausen.


– Vi spelade bra stora delar av första halvlek, väl så bra som Åby/Tjureda. Man måste ha varit här för att se och förstå det. Men samtidigt mötte vi ju ett lag som är väldigt bra, liksom alla i den här serien.


En bit in på andra halvlek reducerade Mattias Krantz till 5–2, men sedan var det stopp för P & L. Åby/Tjureda tog hand om sina chanser mycket effektivt, om P & L City varit lika effektivt kunde det ha blivit betydligt fler än de två mål man fick.


– Vi skapar en hel del målchanser, men sätter ju inte bollarna. Det är en stor brist. Effektiviteten måste bli betydligt bättre och vi måste komma igång med att spela bra en hel match, underströk Fosshaug.


Efter en kanske inte alltför uppslupen bussresa till Halmstad, där laget övernattar, är det dags för söndagens match mot Frillesås.


Hallänningarna mötte Falu BS som i omvänd ordning gör samma långa resa som P & L City denna helg. De vann mot BS med betryggande 9–4 efter fem mål av Fredrik Brandin, tidigare i bl.a. IFK Kungälv.


Varning bör utfärdas.


Gugge Häglund

Bookmark and Share

Webdoc CMS