MENY

Det är inte saligare att giva än att taga!

”Det er mer lønnsomt å gi enn å ta. È più redditizio dare che prendere.”


Nej, i sportens värld går det inte att tillämpa det som i Apostlagärningarna 2:35 heter “Det är saligare att giva än att taga” på svenska. I sportens värld faller ingen poänggivande manna från himlen för den eller dem som öppnar sina sinnen.


Det fick Peace & Love City bittert erfara i söndagens hemmamatch mot Kalix. Förlusten med 5-7 (2-6) kom efter fyra ordentliga misstag, bjudningar om man så vill, av hemmalaget. Ett knappt spelövertag i första halvlek och total dominans i andra hjälpte inte denna gång.


– Idag ställde vi verkligen till det för oss, suckade Peace & Love Citys tränare Thomas Linder efteråt.


Första halvleks inledning visade markanta brister i hemmalagets försvarslinje. Kalixspelarna, många fysiskt större och starkare än P & L Citys manskap, kom igenom oroväckande lätt och norrbottningarnas ledningsmål kom efter bara några minuter. Men då på ett mål av egen kraft.


Sedan kom 0–2 och 0–3 till av rena slumpen och misstag av hemmaspelarna. En reducering gav hopp men “skitmålen” fortsatte att trilla in till Kalix favör. Att ge bort en hörna som säkre skytten Olov Englund dundrade in ett par minter senare är inte heller någon rekommendabel metod. Englund, f.d. landslagsback med Hammarby som dåvarande klubbadress, gjorde ytterligare ett hörnmål.


Vackraste målet före paus stod ändå hemmalaget för. Alexander Sundström åkte upp långt nerifrån egen planhalva, drog förbi flera motståndare och passade fram till Kevin Brown som slog bollen snett inåt bakåt till Jonathan Andersson. Kalixmålvakten var chanslös på skottet.
I andra halvlek satte Peace & Love City betydlgit bättre fart, åkte ifrån sina motståndare gång på gång och kunde komma allt närmare i målprotokollet. Det var bud på kvittering vid ställningen 5-6, men domarna blåste felaktigt av för offside när Ludvig Frid skulle slå in bollen.


– Jag förstår inte varför de blåste. Det var väl ingen offside. Jag tycker att vi gott kunde fått en poäng efter vår andra halvlek, kommenterade en besviken “Ludde”.
Hoppet om oavgjort dog definitivt när Kalix i den 94:e minuten slog en lång lyra som en övergiven Viktor Alm i hemmamålet missbedömde. 5-7. Ridå.


Målskyttar för Peace & Love City:
1-3 Jonathan Andersson, hörna (20:e), 2–5 Jonathan Andersson (31:a), 3-6 Kevin Brown (43:e), 4-6 Christian Frohm (60:e), 5-6 Christian Frohm, straff (89:e).

Text: Gugge


plc-kalix-32.jpg
44- Mattias Krantz blir bjuden på en rejäl flygtur


Matchbilder >>


Bookmark and Share

Webdoc CMS