MENY

Dessa fantastiska kvinnor, män och ungdomar

En fluga gör ingen sommar. En styrelse, ett välspelande seniorlag gör ingen idrottsförening. Bandyn i Borlänge är bevis nog. Här är fundamentet främst alla dessa fantastiska kvinnor, män och ungdomar som arbetar träget och med stort hjärta för att hålla igång biljettförsäljning, lottförsäljning, arbete i kiosken och i kaffe-/klubbstugan, bollplockning, hjälp med sargen, träningar för alla ungdomar och en massa småsaker därtill.


Det är beundransvärt, otaliga ord räcker inte till för att berömma dem tillräckligt. Här finns bevisen på att lojalitet, solidaritet och omtanke bär långt. Delar av samhället borde ta efter!!! Framgångarna, inte bara på seniorsidan utan den gångna säsongen även för ungdomarna, är ingen tillfällighet.


Ungdomsverksamheten har varit intensiv 2017–2018 och i den egna cupen 26–28 januari nådde P13-laget delad tredje plats, den största framgången sedan slutsegern för 26 år sedan. Starkt. Dessutom slutade laget tvåa i Dacab Cup i Grängesberg den 17 februari och man vann distriktscupen för P13 bara några dagar senare. Några spelare i laget var också med i P16 i några matcher och även i P14.


Trägen vinner, sägs det. Tjejgruppen längtade redan i fjol efter att få spela match, i år blev det verklighet. Många i den 29–25 tjejer starka gruppen var med i poolspel i Liljan, säsongen har i stort sett varit väldigt lyckad. Tränarna Emma Wallsten och Sara Nygårds fick se gruppen växa, träningskvällarna har varit fyllda av bra övningar och av mycket lek och skratt.


Annat att minnas från ungdomslagen och dess säsong:

  • Gruppen med spelare födda framför allt 2006 och 2007 var överraskande stor. 15 spelare, där den yngsta är född 2011 (!), genomförde 38 träningar (både barmarks- och isträning inräknat) och deltog i 5 poolspel där alla fick lika mycket speltid.

    – Allra roligast har varit att se hur de här unga spelarna utvecklats, tycker de båda ledarna Magnus Eltin och Lasse Nyström.

  • Bandyskolan samlade 20–25 barn som tränade på onsdagar med Patrik Hansson som ansvarig. Fokus låg med skridskoåkning och åkteknik men också på mycket lek med både klubba och boll.

  • Skridskoskolan för de allra yngsta och ovana fortsatte med regelbundna övningar och med fantastisk stöttning av föräldrar som hjälpte ledaren Gunde Hjalmarsson. Vissa lärde sig åka skridskor så bra, att de ville börja i bandyskolan – den ”röda tråden” är ju också ett av målen för ungdomsverksamheten.


Nästa år kommer han/hon igen vår kära gamla vän – bandyn. Då ställer klubben på ungdomssidan enligt planerna upp med P18 elit igen, ett P16 B, P14 samt flera yngre lag i poolspel. Förhoppningsvis bjuder säsongen 2018–2019 också på fler matcher för tjejerna och gärna en repris på framgång i den egna cupen.


Och då som nu och i flera, flera år finns med all sannolikhet våra fantastiska kvinnor och män utan vilka allt mycket troligen vore ogjort. Det är en sorts proffsighet i allt de lägger ner.


pask_PLC.jpg


Glad Påsk och största möjliga TACK till alla som bidragit och bidrar.

Bookmark and Share

Webdoc CMS