MENY

Dags för mildare vindar på Tunets IP

Det har blåst orkanbyar långa stunder de senaste gångerna Västanfors IF, alias ”Fläkten”, varit på besök på Tunets IP för allsvenska matcher. Två säsonger i rad har Fagerstalaget satt käppar i hjulet för Peace & Love Citys möjligheter att nå en kvalplats till Elitserien. Hoppet har blivit knivar som körts genom P & L-halsen. 3–9 senast efter Klas Nordström show när tre omgångar återstod. Säsongen 2016–2017 vann Västanfors med 7–3, återigen med Klas Nordström, f.d. Hammarby och numera i AIK, som planens gigant.


Tredje gången gillt för Peace & Love City i hemmapremiären säsongen 2018–2019?


– Det gäller att vi alla håller oss på maximal nivå. Att Västanfors tappat flera spelare inför den här säsongen spelar ingen roll, vi måste gå ut och göra vårt absolut bästa, säger Ludvig (Ludde) Frid, ny lagkapten i Peace & Love City, en roll han gillar.


– Kul att få det förtroendet. Min uppgift blir att hålla ihop laget, att driva på och pusha de andra, säger han.


Ludde har liksom andra i laget varit skadad tidigare på säsongen. En muskelbristning i låret höll honom borta till seriepremiären borta mot Ljusdal, men nu är han och andra – bland andra Mattias Krantz som råkade ut för halsproblem och tvingades vila i några veckor – tillbaka i full form. Dessutom i en trupp som fyllts på och har sådana kvaliteter att det är konkurrens om platserna.


– Skönt. Ett tag visste vi knappt vilka vi skulle spela med och vi har ett bra lag. Men det går inte att ta något för givet, spelar vi inte på topp och Västanfors höjer sig lite kan det gå tokigt, betonar Ludde.


Ett av nyförvärven i P&L City är Fredrik Andersson, libero som spelade i Borlänge 2012 men varit Västanfors trogen i flera år. Han har gjort 314 matcher för ”Fläkten” och var med senast på Tunet – då det blev seger med 9–3.


– Jag kände inte igen Peace & Love City alls den gången, allt gick vår väg. Nere i Västanfors har det alltid varit väldigt tajta uppgörelser, säger Fredrik – nu alltså i Peace & Love Citys matchtröja.


– Det känns konstigt, lite vemodigt. Som om jag övergett gamla kompisar. Men de flesta är ju inte kvar och självklart går jag ut och gör mitt bästa mot mitt gamla lag. Peace & Love City har förutsättningar att lyckas bra, vi har starka spelare på alla positioner, säger Fredrik.


Västanfors har inlett allsvenskan storförluster mot Kalix och Tillberga (2–10 respektive 4–10) och har fått förlita sig på en både ung och tunn trupp hittills. Två ryska nyförvärv i mitten av oktober, Dmitri Fetisov, Zorkij och Alexander Kashtanov, förbättrade slagstyrkan något men lagledaren Göran Johansson tonar ner alla förväntningar på framgångar så här i början på serien.


– Vi får räkna med att det blir tungt ett tag, men förhoppningsvis ska det bli bättre och bättre. De två ryska spelarna vi fått kan bli en tillgång.
Text: Gugge Häglund


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredrik Andersson och Ludvig Frid är inställda på att göra sitt bästa mot det lag som ställt till så mycket problem de två senaste gångerna i seriesammanhang. ”Alla måste gå ut och göra vad de kan”.

Bookmark and Share

Webdoc CMS