MENY

Cupspelet en resultatmässig kallsup, men…

Spelet i den allsvenska supercupen denna säsong blev resultatmässigt sett en kallsup för Borlänge Bandys seniorlag. Efter förlusten mot Ljusdal med 0–4 och stundtals bra spel, fick laget det svårare mot både Falu BS och Rättvik. 1–10 respektive 1–13 var kanske inte de allra roligaste siffrorna man kan tänka sig.


– Det är ändå skillnad den här säsongen. Falun är bättre än förra året då man låg i Elitserien och är en av de givna seriefavoriterna i Allsvenskan. Rättvik har tränat på stor is ett längre tag (3–4 gånger i veckan) och fått flera fina förstärkningar från Edsbyn, konstaterar Borlänge Bandys tränare, eldsjälen Jocke Nyström.


Mot Falu BS, där många spelat ihop och trimmats samman under en lång period, stod Borlänge upp bra långa stunder. Sju av de tio baklängesmålen kom på fasta situationer. Men övermakten var påtagligt stor, även om Borlänge jobbade bra och Jocke Nyström kunde glädjas, trots siffrorna, åt ett bra målvaktsspel. Denna gång fanns Adam Reyier mellan stolparna.


–Både Adam och William Sundberg har gjort det bra, påpekar Jocke.


Mot Rättvik glappade det rejält direkt.


– Rättvik är väldigt bra denna säsong, men vi kände ändå att vi kan göra bättre insatser, kommenterar Jocke Nyström.


Borlänge har nu spelat tre matcher med flertalet unga spelare som kompletterar de rutinerade spelare som stannat kvar i laget.


– Vi siktar självklart på att bli bättre. Man sätter inte allt och får ihop ett lag på bara tre matcher. Vi ska bygga långsamt, växa och sätta allt från grunden. Svetsa ihop ett lag och ta lärdom av allt vi får uppleva trots att det kan kännas tungt.


Börja om från början, börja om på nytt… Borlänge befinner sig där man var för 7–8 år sedan. Efter det pekade allt uppåt!


Bookmark and Share

Webdoc CMS