MENY

Borlänges brinnande bandyhjärtan

I nöden prövas vänner. Vad hjärtat tycker, talar munnen.


Efter den gånga bandysäsongen i allsvenskan var Borlänges seniorlag sargat, ett skepp på väg att gå under efter alla spelarflykter. Men operation övertalning sattes igång och Daniel Johansson, f.d. klubbchef och tyvärr flyktad till AIK, lyckades få en viktig och kompetent stomme med spelare från Borlänge att stanna kvar och säkra fortsatt seniorspel. Det var bandyhjärtan som brann.


Sist i raden att bestämma sig för att fortsätta var Ludvig Frid alias Ludde.


– Det var så lite folk att vi riskerade att inte få något lag och det kändes svårt att svika klubben i det läget, säger han.


Ludde gjorde en strålande säsong i fjol och axlade både rollen som lagkapten och senare även som libero mycket bra. Han hade kunnat sluta med flaggan i topp så att säga. Det fanns också sociala faktorer som gjorde valet besvärligt.


– Jag blir pappa i november och hade sagt till mig själv att den dagen jag får barn, så slutar jag, berättar han.


Det blev alltså inte riktigt så som han tänkt sig. Kamratskap, ett bandyhjärta som brunnit sedan barndomen (han har spelat tio säsonger i A-laget!) och den situation seniorerna stod inför, fick honom att säga ja till ännu en säsong. Många är tacksamma för det.


– Men det är Stina, min sambo, som ska ha mest beröm och största tacket. Hon har givit mig ett fantastiskt stöd i det här läget, poängterar Ludde och funderar över den tunna trupp han ska vara en del i kommande säsong.


– Vi har en otroligt tunn trupp, vi skulle behöva ha in några fler rutinerade spelare.


Den allsvenska säsongen kan bli tuff för det lag som i serien ska spela under namnet Borlänge Bandy. Första träningsmatchen, mot Tillberga den 31 augusti, slutade i förlust med 0–10.


– Det kan bli en annorlunda säsong, kommenterar Hampus Åkerman som också bestämde sig för en fortsättning och inte tvekade en sekund i våras nästan bokstavligt talat.


Hampus ville fortsätta spela och Borlänge var det naturliga valet och några alternativ till bandyn fanns och finns inte.


– Farten i bandyn är något extra. Jag trivs bra, har alltid gjort det och på något sätt är det samma känsla nu som tidigare. Är hemma på Tunet och hade inga planer på att försöka söka mig till någon annan klubb.

Truppen är tunn, mycket ung men Hampus ser både möjligheter och utmaningar.


– Förra året var det några som tog ganska mycket plats. Nu kanske ansvaret fördelas på fler, funderar han innan ännu ett träningspass, där alla ”gamlingar” ger sitt yttersta.

/Gugge Häglund


btb_-1.jpg

Känd kvintett i Borlänge bandys seniorlag.
Längst fram Patrik Kinnunen, numera lagledare som varit med i flera träningar och bakom honom Victor Nyström, Hampus Åkerman, Ludvig Frid och Kevin Brown. 


Bookmark and Share

Webdoc CMS