MENY

Beslut i förrgår – det blir allsvenskt spel!

Det hängde på ett hårstrå, tunnare än ett spädbarns, men på tisdagskvällen fattades beslutet att Peace & Love City spelar allsvenskt även säsongen 2019–2020. Flera spelare från året har försvunnit till andra klubbar, Daniel Johansson alias Danne blir ny klubbchef i AIK (!) och det har länge sett ovanligt bräckligt ut när det gäller att få ett lag på benen.


– Ludde (Ludvig Frid) gav klartecken sent på tisdagen, då hade vi fått med oss hela stommen av spelare från Borlänge, berättar Jocke Nyström, som tar över rollen som tränare, igen (han ledde laget till en fjärde plats säsongen 2016–2017).


Men pusselbitarna från hemmaplan så att säga hade svårt att bestämma sig och ett enda nej hade inneburit att planerna på allsvenskt spel slopats. Glädjande nog fylls Borlängeskaran på med Gustav Nyström, duktig lagkapten för P18 Elit 2016–2017, som fått lust på bandy igen.


– Han hörde av sig redan i slutet av den gångna säsongen. Kul att han vill sätta igång igen.


Förhandlingar pågår med flera tänkbara spelare.


– Det blir ett tufft år, det känns som om vi helt enkelt får börja om från början och bygga upp något starkt.


Klara spelare inför 2019–2020: Adam Reyier, Marcus Enberg, Mattias Krantz, Ludvig Frid, Hampus Åkerman, Kevin Brown, Victor Nyström, Karl Sterner, Christoffer Nyström och Gustav Nyström. Lagledare blir Patrik Kinnunen, rutinerad som spelare och en tillgång på bänken.


Inom kort presenterar vi den förstärkning som gjorts i klubborganisationen, där det nu finns en fystränare (Jonas Ullberg) och en kiropraktor/fysiolog (Jakob Klingberg).

Bookmark and Share

Webdoc CMS