MENY

Bara idel beröm till domarna!

Kommentarerna hördes överallt. Från publik, från ledare och indirekt från spelare som protesterade mikroskopiskt lite.


”Vilka bra domare!”, ”Oj, såna domarinsatser!”, ”vad bra de dömer!”, ”Den där tjejen är ju imponerande bra”.


16 unga domare hade kallats in för att döma matcherna i årets upplaga av Borlänge Bandy Cup. 16 unga domare skötte sig med den äran. På söndagen stod domarbasen David Karlsson och njöt.


– Det är verkligen duktiga, riktigt duktiga. Den yngste domaren är 15 år och får gå tillsammans med en eller ett par mer rutinerade. Ett bra sätt att lära och växa med uppgiften, kommenterade David Karlsson under slutspelet på söndagen.


Många av domarna spelar eller har spelat bandy, åker skridskor mycket bra och missar inte mycket. Agerandet har varit säkert, tydligt och domsluten orubbliga.


Den ”imponerande bra tjejen” var och är Mathilda Jakobsson, bandykunnig, fotbollsspelare i Kvarnsveden och en auktoritet som huvuddomare i många matcher. Hennes kollega Jenny Stadin var inte huvuddomare men också mycket säker. Liksom Hampus Forsberg i det team vi följde på lördagseftermiddagen.


Finalen mellan Sirius och Nässjö dömdes av Elias Engholm, på besök i hemstaden Borlänge för att döma men också för att följa cupen.

/Gugge Häglund

 

cup-3.jpg

Domartrio som imponerade, liksom alla som var med och dömde. Jenny Stadin, Mathilda Jakobsson och Hampus Forsberg.

Bookmark and Share

Webdoc CMS