MENY

Bandyskola – vilken härlig verksamhet

Bandyskola. Vilken härlig möjlighet. Tankarna går till de unga stockholmsåren, en lärare från Haparanda och hennes försök att fostra ystra, blivande Hammarbysupportrar i den ädla sporten bandy. En hård bollen veka livet och en lika hård boll på smalbenet är de enda minnena från försöken på en grusplan i södra Stockholm, en plats som långt senare skulle bli aktuell som platsen för Stockholms första bandyhall. Mer än så blev det inte, lokala föreningar hade varken resurser eller intresse.


Men i Borlänge lyckas det. Här ges chansen att få lära sig bandy från grunden tillsammans med likasinnade och duktigare ledare. 


Kunnande, erfarenhet och ett brinnande engagemang har fostrat en rad talanger – och det bara fortsätter. Skridskoskickligheten hos de unga adepterna i bandyskolan är slående, gradvis växer också kunnandet och hanteringen av klubba och boll.


– Det här är verkligen kul och jag hade egentligen velat ägna mer tid åt det här än den egna spelkarriären, säger Mattias Krantz alias Kralle som tillsammans med Andreas Björkman leder årets upplaga av bandyskolan.


Det var premiär på Tunets is onsdagen den 6 november, nästa gång hålls bandyskolan den 13 november och fortsätter varje onsdag så länge det finns is på Tunet.

 

Bandyskolan
Mattias Krantz tillsammans med några i årets bandyskola glada efter årets första träning på Tunet.

Bookmark and Share

Webdoc CMS