MENY

Bandyn igång – befriande härligt!

Bandysäsongen är tillbaka, Björn Hellman är klar för Peace & Love City igen och det känns befriande härligt på många sätt. Tankarna på kommande säsong fladdrar förbi. Sitter samtidigt och lyssnar på svensk jazz, får reda på att swede (svensk) också kan betyda kålrot – men det var ju inte tvetydigheter och åldriga tankar om svenskhet det skulle berättas om. Inte heller den amerikanske författaren Michael Moores avslöjande bok ”Korkade vita män” som ligger i hyllan bredvid.


Nu gäller det bandy! Befriande öppen och välkomnande – och P & L Citys seniorer är på is igen! Två pass har det hittills blivit, tidigare i sommar har nye tränaren Thomas Linder kört hårt med den fysiska träningen.


– Det jag vill jobba extra med nu är styrka, fysik och kondition. Vi ska inte förlora på att vi är sämre tränade än andra. Allt känns bra så här långt och jag märker att alla verkligen vill komma hit. Till träningarna och till den härliga lagkänslan, gemenskapen, säger Thomas Linder.


Idrott ska vara välkomnande, inte skicka signaler om utanförskap oavsett var man kommer ifrån; det flesta idrottsföreningar har det som fundament.


– Men Borlänge och Peace & Love City är något alldeles extra. Här gillar man att vara tillsammans och att ta emot nya spelare. Det är lätt att komma in i laget här.

Lagbygget fortsätter, men Thomas konstaterar att det finns många skickliga och tekniska spelare att förlita sig på. För att få ut optimalt av varje spelare sätter han snart igång enskilda samtal med var och en.


– Att få ut det mesta möjliga av spelarna är ju en tränares kanske viktigaste uppgift. Mycket hänger på psyket, det är det jag vill arbeta med också.


Nästa vecka blir en tuff period för laget. På måndag är det fysisk träning ute på Tunet, på onsdag det tredje passet i Borlänge ishall och på torsdag kör man isträning i Göransson Arena i Sandviken som en inledning på ett tre dagar långt träningsläger. Man tränar ihop med Sandviken AIK:s U20-lag där fem spelare redan tränar återkommande med SAIK:s seniorer.
Lägret avslutas med en match mot just SAIK:s U20-lag. Som Thomas Linder varit med att fostra!


– Inga problem, jag är helt fokuserad på min uppgift i Peace & Love City.


Text: Gugge Häglund


bandy-2.jpg

Tränare Thomas Linder med Rasmus, Oscar Stadin och Alexander Sundström också en återvändare.

Bookmark and Share

Webdoc CMS