MENY

Bäckis analys

Tränaren för vårat lag som var med i årets upplaga av cupen har sammanfattat lite kring deras lags prestationer.

Vi hade lottas in i en grupp med Spånga, Vänersborg och Ljusdal och på förhand såg det ut som öppningsmatchen mot Spånga skulle bli vår chans till en eventuell vinst! 

Vi gick ut med ett mål : defensiven skulle bli bra, "parkera bussen" som vi sa! Oj vad spelarna överraskade, jobbade jättebra hemåt och framåt kom chanserna allt eftersom!

 

Max sköt från alla lägen och bollar trillade in bakom deras olycklige målvakt och vi hade en ledning i paus med 3-1 ! I andra kom vi ut och fortsatte spela likadant, deras skott kom långt utifrån men så plötsligt fick dom straff för hög klubba! Men Oskar räddade och på returen låg en av våra spelare ned och rensade, vilket resulterade i en ny straff.......skott kom i ribban och ner i Oskars rygg och utanför!!! Där tog vi över matchen helt och kunde gå ifrån till 6-2 seger, målen: Max 5, Rasmus 1

 


Kvällsmatchen mot Vänersborg blev snäppet bättre där vi verkligen "parkerade bussen" och inte gav motståndarna en chans att komma till ordentliga avslut. Istället kontrade vi väldigt effektivt och Noah spelade elegant fram Rasmus som vispade in 1-0 i öppet mål och bara minuterna efter serverade han Jonas på samma sätt, men tyvärr gick skottet utanför! Vi missade även en straff men släppte inte till något bakåt utan fick in en boll till och det slutade 2-0, målen: Rasmus 1, Max 1

 

Lördagens eftermiddags match mot Ljusdal blev därmed en ren gruppfinal och det mot ett lag som vi senast förlorade med 17-1 mot!! Men barnen var otroligt taggade och den där "parkerade bussen" skulle verkligen köras i vägen hade dom bestämt sig för! Ljusdal tog kommando direkt men vi släppte inte in dom i vårt straffområde, alla skott kom utifrån och från kanterna. En massa hörnor fick dom (11 st totalt) och till slut resulterade deras fina skytte i mål och inte bara en gång utan 2!

Så vi gick till pausvila med 0-2 men att övertyga spelarna att tålamod och kämpaglöd räcker långt bara vi fortsätter hålla ihop laget var inte svårt!! Plötsligt var det vi som fick lite flyt då Jonas i trängt läge fick iväg ett handledsskott som slank in och nu fick hela laget råg i ryggen. Vi tryckte på, fick en vänster hörna där Albin med en drömträff stänkte upp den i krysset och helt plötsligt stod det 2-2 i matchen! Vårat lag spelade nu som i trans och vi fick ett frislag en bra bit från mål, Pontus klev fram och drog ett sten hårt skott mot mål........och det gick IN!!!

 

Nu ledde vi med 3-2 och klockan visade 5 minuter kvar, Ljusdal gapade och skrek på varandra i frustration av att inte komma förbi "bussen"!! Med minuten kvar av matchen får dom en hörna och tyvärr så smiter bollen in mellan våra spelare i muren:( Direkt efter avpet blåses matchen av och de våra var förkrossade men det var ändock en seger och en stor laginsats !! Vi var klara för kvartsfinal som turneringens bästa 2:a och fick på söndag förmiddag möta Tillberga med Cupens bäste anfallare i sitt lag, en övermodig uppgift skulle det visa sig. Dom öppnade i ett ruskigt tempo och Shamsutov åkte rätt igenom när han ville, i halvtid stod det 1-7 och det var idel sura miner men vi sa att andra halvlek skulle vi försöka vinna! Spelet jämnade ut sig något och vi föll med sammanlagt 2-10, målen: Hugo 1, Noah 1

 

Vilken Cup vi trots allt gjorde, det visade sig senare att Tillberga vann finalen mot just Ljusdal och det gör vår insats ännu större!!      

Bookmark and Share

Webdoc CMS