MENY

Allsvensk premiär på bortais

I kväll inleder Peace & Love City säsongen i den nya allsvenskan med bortamatch mot Örebro.
Ett lag man förlorade mot i en av försäsongsmatcherna, det blev 7–1 till Örebro i den match som ingick i Supercupen. 


– Nu börjar vi på ruta ett. Försäsongen och mycket som hänt är betydelselös historia. Nu gäller det att fokusera på resultaten, säger klubbchefen Daniel Johansson under intervjun  dygnet före premiären.


Han vill ha fram vinnarskallen hos var och en. Hittills har det, tycker han, främst handlat om att få ihop en grupp av ett antal individer och att testa olika spelsystem. Det har varit en nödvändighet med flera nya spelare i truppen och ett nytt sätt att tänka och spela bandy.


– Resultaten har inte spelat så stor roll, men nu gäller det att vinna. Från och med nu finns det inget annat som gäller; inställningen ska vara att vinna varje match.


Försäsongen har varit upp och ner. Segern i Leksands Sparbanks cup har varvats med inte alltför smickrande resultat i träningsmatcherna och det varit svårt att skapa sig en bild av hur starkt laget egentligen är.


– Tittar man på hur det ser ut från position till position så har vi ett minst lika bra lag i år som i fjol och flera riktigt hungriga killar. Vi har tappat några tunga namn, men har samtidigt fått hit väldigt bra nyförvärv. Men i mina ögon har laget ändå inte lyckats prestera det jag hoppades på med tanke på den kompetens som finns. Förutsättningarna för en riktigt bra försäsongsträning har varit lika usla som vanligt, men de har inte varit sämre än förra säsongen eller det år vi vann Supercupen.


En inställningsfråga?


Daniel vet inte om det rör sig om det eller något annat, men har en del funderingar.


– Vi kanske måste våga ställa krav på oss själva och alla, på hela laget.  Det kanske handlar om att vi ska ställa skarpare krav på oss själva och hela laget om vi ska få fram allt kunnande och för att hålla oss på den höga nivå vi gör. Topp fyra när serien är slut måste vara målet, understryker han.


I seriespelet den gångna säsongen förlorade P & L City premiären hemma mot Örebro. Borta gick det bättre. Seger med 10–5 efter stundtals mycket bra spel och ett fantastiskt mål av Mattias Krantz (”vackraste mål jag sett”, utbrast tränaren Jocke Nyström efteråt. Oddsen är osäkra för att det ska lika bra denna gång med Tanke på den berg- och dalbaneliknande hösten.


– Glöm den. Vi har ett starkt lag och jag ser ingen anledning till att vi inte skulle kunna slå Örebro igen, säger Daniel Johansson med eftertryck.


Biträdande lagkaptenen Sebastian Eriksson är laddad och förväntansfull inför kvällens match.


– Örebro har ju gått ut och sagt att man ska ta hem hela serien, så det ska bli intressant och vad de har att bjuda på. Nu har vi fått träna på Tunet i en vecka, kunnat nöta spelmoment och detaljer effektivare och fått mer i ryggen än vad vi hade när vi mötte dem i Supercupen.


– Det känns som att alla är väldigt förberedda och jag både tror och hoppas att vi har vinnarinstinkten kvar, kommenterar ”Sebbe”.

 

danne-1.jpg

Daniel Johansson, klubbchef som vill se vinnarskallarna i ett lag med mycket kompetens

Bookmark and Share

Webdoc CMS