MENY

AIK Bandy startar samarbete med Somalia Bandy

Somalia Bandy har sedan starten varit med i sex VM, blivit tv-kändisar och skapat stor medial uppmärksamhet i vad som måste anses vara ett av det mest uppmärksammade integrationsprojekt som funnits inom svensk idrott.


Nu tar vi nästa steg när anrika AIK startar upp verksamhet i Solna/Stockholm för att utöka antalet spelare med somalisk bakgrund. Samarbetet påverkar inte verksamheten i Borlänge eftersom lagets stomme är bosatta där. Träningar kommer att ske både i Borlänge och i Solna – ledda av den nygamle förbundskaptenen – Pelle Fosshaug.

Somalias bandyförbund administreras av Borlänge Bandy även fortsättningsvis.


Tillsammans med AIK kommer Somalias landslag att arbeta stenhårt med de ständigt aktuella integrationsfrågorna. Arbetet med att etablera Somalia bandy i Stockholm kommer att påbörjas inom kort och målsättningen är att rekrytera nya spelare från Stockholmsregionen.


Under den kommande säsongen kommer också ett antal samarbetsklubbar i landet att definieras så att somalisk bandy kan utökas till att omfatta riksnivå. Uppvisningsmatcher och de mycket uppskattade föreläsningarna som skett i en omfattning som inte alltid har klarat av att möta efterfrågan kommer AIK:s projektledare i närtid att organisera för att möta behovet.


Arbetet med Somalia Bandy är en del av AIK:s framtidsvision om hur en modern förening bör arbeta med samhällsansvar och alla människors lika värde.


aik.jpg

Bookmark and Share

Webdoc CMS