MENY

Acti labores jucundi!

Vi gäckades på det sköna vinterväder som lördagsförmiddagen halvt lovade och som många hoppats på. Blott 451 åskådare i publiken. en missräkning med tanke på att det är idrott på toppnivå det handlar om.
Men det blev seger! Igen!!!

Peace & Love City tog hem även det andra derbyt mot Falu BS. Nu hemma på Tunet med 5–3 (1–2) efter ännu en insats präglad av stor kampvilja – och i tabellen skiljer det efter lördagens match bara en poäng mellan algen. Före de båda derbyna var avståndet fem i Falu-favör.
”Acti labores jucundi" (Ljuv är mödans lön). Mer latin – "Acti labores jucundi" (Utfört arbete är behagligt).


Precis som på annandagen var det mycket ställningskrig en bra bit in på matchen. Första målet kom i 28;e minuten när Marcus Persson gav hemmalaget ledningen. Falu BS replikerade drygt fyra minuter senare och såg sju minuter senare till att man kunde gå till halvtidsledning med 2–1. 


I andra halvlek dominerade Peace & Love City handlingen, spelade kreativt, höll i bollen och satt press på motståndarna utan risk för att tappa bollen. 4–1 i målstatistiken talar ett tydligt språk. 


– Alla vågade spela ut och vara kreativa. Vi var klart bättre än Falu BS de sista 45 minuterna och de fyra mål vi gjorde kunde verkligen ha varit fem, konstaterade Jocke Nyström, assisterande tränare i Peace & Love City.


Det definitiva matchavgörandet – som det kändes – kom när Kevin Brown slog in 5–3, ordnade slutresultatet och gjorde sig kvitt en del av en efterhängsen måltorka.


– Det är alltid speciellt att göra mål på Tunet och det känns fantastiskt bra att vinna mot ett väldigt bra lag och det krävs ordentligt med energi för att slå Falu BS. Första halvlek när snövädret drog in var extra jobbig. Men vilken lagmoral vi visar. Alla tror på det vi gör och det finns en trygghet i allt, kommenterade Kevin.


Vetenskapsmannen Louis Pasteur, pastöriseringens fader som även utvecklade olika slags vacciner och en hjälte i sig, har sagt: ”Det är överkomna svårigheter som skapar hjältar.” 


Peace & Love City har bevisat detta ännu en gång, vänt på underlägen och krigat till sig viktiga poäng. Segertåget fortsätter och den obrutna raden av vunna matcher är nu sex. SJ och andra tågoperatörer hade jublat över den effektiviteten och framkomligheten.


– Vilka krigare vi är, poängterade en glad och mycket nöjd Patrik Allansson-Roos, lagkapten i P & L City och målskytt igen (3–3). Han har svarat för en tredjedel av lagets mål i de båda derbyna.


Laginsatsen betonades också av Jocke Nyström och huvudtränaren Per Fosshaug.

– Vi visade igen att kampviljan är fantastiskt stor.


seger30dec.jpg


Målskyttar i Peace & Love City: Marcus Persson (1–0), Sebastian Eriksson (2–2 på hörna), 3–3 Patrik Allansson-Roos, Pontus Nordenfors (4-3), Kevin Brown (5–3).

Matchbilder >>

Bookmark and Share

Webdoc CMS