MENY

… och får pappa Thomas med sig!

Tränaren Rasmus Linder pratar så väl om är hans pappa Thomas, som ska leda Peace & Love Citys allsvenska lag kommande säsong.


Thomas är en erfaren ledare som i många år tränat framgångsrika ungdomslag och även varit med om att föra både det svenska damlandslaget till VM-guld (i Chengde i Kina nu 2018) och F17-landslaget till VM-guld 2016 i Irkutsk. Han tränade Sandvikens AIK:s damlag perioden 2012–2017 och SAIK:s U20-lag de tre senaste säsongerna.


– Det här blir förutom SAIK-damerna första gången jag tränar ett lag på seniornivå. En utmaning som känns spännande och intressant. Jag måste testa vingarna på allsvensk nivå. Jag vet inte så mycket om truppen ännu mer än att det är väldigt unga spelare. Det triggar mig extra, det finns stora utvecklingsmöjligheter med ett sådant lag, säger den nye P & L City-tränaren.


Orutinen på seniornivå inom herrbandyn borde vara skrämmande, men Thomas Linder känner sig trygg.


– Jag är ju van vid att leda stora grupper, och när det gäller spelidé, hur vi ska träna och vad vi ska träna på är jag stensäker på. Många kommer att känna igen spelidén från Peace & Love Citys tidigare säsonger, jag kanske gör den mer SAIK-inspirerad med ännu mer fart men med många delaktiga i både anfall och försvar med bollförflyttning i sid- och djupled. Det kommer att ställas högra krav på fysisk styrka och kondition, betonar Thomas.


Han har varit på gång till Borlänge tidigare, men tackat nej varje gång lockropen hörts härifrån.


– Jag har varit fast i SAIK i många år, trivts bra där och lite Sandvikenkär även om jag velat ta steget upp till ett herrseniorlag. Nu kändes det rätt att göra det.


Men han tvekade. Sonen Rasmus (som alltid tyckt att Thomas varit en bra tränare som inte gör skillnad på sonen och andra spelare och har en tydlig idé) fick honom att bestämma sig.


– Jag frågade Rasmus om han trodde på att det skulle fungera med mig och honom även i Borlänge och han svarade bara: ”Nä, men farsan; det fixar du och jag”. Bättre beröm kunde jag inte få, och det övertygade mig lite extra att säga ja. Nu kan jag dessutom fungera ännu bättre som stöd för Rasmus vid sidan om.


Thomas Linder arbetar som idrottslärare på Västanbyskolan nära Högbo utanför skolan, tycker efter 26 år att det fortfarande är lika roligt att åka till jobbet och möta elever och kollegor och tänker fortsätta så. Han liksom Rasmus bor kvar i Sandviken, klubbadressen blir Peace & Love City.


/Gugge Häglund


linder.jpg

Bookmark and Share

Webdoc CMS