MENY


Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_pl2017-jpg_slideimg

Boka Peace & Love 4-5-6 juli 2019

Beställ ditt Citypass här!

Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_bandy13-jpg_slideimg

Skridskokul och Bandykul


Vi tränar onsdagar kl 17-18. Välkommen!

Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_bandy11-jpg_slideimg

Ungdomslag för alla åldrar


Välkommen på träning!

Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_bandy10-jpg_slideimg

Massor av bandy hela vintern!

Nyheter
 • 2018-12-08

  Fyra härliga hörnmål när dimman lättade

  Murphys lag om alltings jäkelskap, om alltings inneboende ondska och att allt kan gå snett hängde över bandyfantasten denna blaskiga decembersöndag. Men verkligheten och Peace & Love City ville annorlunda i bortamatchen mot Tillberga.


  Oron dämpades och försvann till musik av den danske kompositören Carl Nielsens ”Dimman lättar ” från orkesterverket ”Fynsk forår” och det blev seger nere i Västerås. Slutresultatet 6–4 (4–3) i Borlängefavör kom efter bland annat fyra hörnmål!!! Dessutom såg Oscar Stadin att med två fullträffar sätta stopp för den måltorka som nästan fått en öken att framstå som en gigantisk träskmark.


  – Segern var klarare än vad siffrorna visar. Vi kunde och borde ha stängt den här matchen tidigare än vi gjorde. Idag var alla skärpta och fokuserade och fyra hörnmål; ja det är skillnaden på att vinna eller förlora, kommenterade Peace & Love Citys tränare Thomas Linder efteråt.


  Läs mer »
 • 2018-12-07

  Låt inte Tillberga bli Tilt-berga!

  Tillberga borta väntar Peace & Love City på lördagseftermiddagen. Matchen spelas i det som bandyvänner lärt känna som Rocklunda, men som i kommersens yrande era fått namnet efter ett företag. Men eftersom gratisreklam bör undvikas så får det bli just Rocklunda – i Västerås.


  Thomas Linder, tränare i P & L City, är lite oroad över att det finns en risk för att det lilla samhället en bit från Västerås kan bli Tilt-berga. Att spelet och resultatet knasar, som i ett flipperspel.


  Läs mer »
 • 2018-12-05

  Nummer ett, därtill nödd och tvungen

   

  Han har en egen julsång, sjungen helt av Jussi Björling. Han är känd som en av två i en populär ungdomsserie och hänger i taket på Sixtinska kapellet i en fresk som beskriver. Känd långt innan han föddes. Världskänd, till namnet.


  Glöm Mattias, Marcus, Christoffer, Ludvig (eg. Ludowicus), Alexander, Thomas och andra som religionen och världshistorien satt i sina rullor över apostlar, helgon och kungliga storheter. Adam var först!


  Vår Adam, Reyier i efternamnet, känner varken till Adams julsång eller fresken i påvens privata kapell i Rom. Han har åldern inne för att ha sett serien och TV–filmen vars första avsnitt gick 1999; året innan Adam Reyier, målvakt i Peace & Love City, föddes.


  Läs mer »
 • 2018-12-05

  26 spelare kallade till läger inför Universiaden


  Christian Frohm och Niklas Rönnqvist är kallade till läger inför Universiaden!

  Den 9-10 december har Universiadenlaget herr sin första samling.
  Förbundskaptenen Stefan ”Lillis” Jonsson har kallat 23 utespelare och 3 målvakter till lägret i Uppsala.


  Läs mer »
 • 2018-12-01

  En tung dag med fokus på annat än matchen

  Det är skönare lyss till den sträng som brast… Månn ädlare att lida och fördraga… En sådan jäkla rappakalja. För många brustna strängar blir plågsamt bitter musik. Verner von Heidenstam kan knappast ha upplevt en bandymatch där favoritlaget faller. William Shakespeare har definitivt inte gjort det; han dog mer än 200 år innan fröet till bandysporten såddes i England.


  Lördagen blev en tung dag ute på Tunets IP. Förlust med 1–6 (1–2) för Peace & Love City mot gästande Lidköpings AIK. Det var som om den officiella publiksiffran 88 var ett förebud om otider. Möjligen kan en glass med den beteckningen smaka gott, på sommaren, men siffran används av de mörkaste av mörkermän. Associationerna är inte särskilt trevliga tycker nog de allra flesta på denna jord.


  Speciellt trevligt var inte heller hemmaspelarnas inställning. Klubbchefen och t.f. lagledaren Daniel Johansson var hård i sin dom.


  – Ingen var där till hundra procent. Långt ifrån, attityden var mycket dålig!


  Läs mer »
 • 2018-11-30

  En ”lillebror” med allsvensk styrka

  Rörstrandsporslin, brottare, dansband, ett gammalt jaktslott som tidigare rådhus, stora tillverkningsindustrier, en betydande sjöfart och sedan flera decennier ett starkt bandyfäste.; På torget står stadens historisk sett store man Magnus Gabriel de la Gardie staty. Lidköping, som blev stad redan 1446, har förvisso haft och har en del att visa upp.


  1931 flyttade den legendariska porslinstillverkaren Rörstrand (grundat 1726) sin verksamhet från Stockholm till Lidköping och slogs ihop med Lidköpings Porslinsfabrik. I mer än sju decennier tillverkades här klassiskt svenskt porslin, inte minst det som kom att kallas det ostindiska som formades av en skärva som plockats upp från den ursprungliga Ostindiefararen Götheborg (förlist 1745).


  Läs mer »
 • 2018-11-25

  Skön söndag efter lördagens missar

  – Så jäkla skönt med en seger!


  Lättnadens suck var tydlig från Peace & Love Citys tränare Thomas Linder efter söndagens bortaseger mot Tranås BoIS med 5–3 (2–3). Lördagens tunga dimmor och missmodet efter förlusten mot Nässjö IF (2–6) skingrades när en effektiv andra halvlek givit resultat i den forna pälsstaden i norra delen av det småländska höglandet.


  – Alla jobbade fruktansvärt bra efter paus och det var många trötta ben på bussen hem. Men återigen gjorde vi en dålig första halvlek, backade hem för mycket och motståndarna fick komma igång. Det måste vi jobba med, fortsatte Thomas.


  Läs mer »
 • 2018-11-24

  Omskolad för att hålla tätt bakåt

  Den som har småbarn, kanske många andra också, vet genom kommersialismens malande hjärntvätt att libero (med stort L) är något för att hålla tätt där bak. Inget läckage tack. I bandyvärlden finns också libero, en roll där det tveklöst gäller att hålla tätt bakåt. Inga ”skitmål” tack. Rollen är ganska fast, inte alls med det frihetsutrymme som finns i det italienska ordet med samma stavning.


  Hampus Åkerman i Peace & Love City är libero. Omskolad så sent som i höstas före träningsmatcherna från sin vanliga position som antingen halv eller mittfältare.


  – Nytt och svårt, men det känns som om det går bättre och bättre. Mitt ansvar är att vara sista gubben innan motståndarna i sämsta fall kommer fram till vår målvakt. Men jag kan inte vara lika offensiv som jag varit tidigare, säger han.


  Läs mer »
 • 2018-11-18

  Det är inte saligare att giva än att taga!

  ”Det er mer lønnsomt å gi enn å ta. È più redditizio dare che prendere.”


  Nej, i sportens värld går det inte att tillämpa det som i Apostlagärningarna 2:35 heter “Det är saligare att giva än att taga” på svenska. I sportens värld faller ingen poänggivande manna från himlen för den eller dem som öppnar sina sinnen.


  Det fick Peace & Love City bittert erfara i söndagens hemmamatch mot Kalix. Förlusten med 5-7 (2-6) kom efter fyra ordentliga misstag, bjudningar om man så vill, av hemmalaget. Ett knappt spelövertag i första halvlek och total dominans i andra hjälpte inte denna gång.


  – Idag ställde vi verkligen till det för oss, suckade Peace & Love Citys tränare Thomas Linder efteråt.


  Läs mer »
 • 2018-11-17

  Trevligt Kalixfolk på plats på Tunet

  ”Man blir jäkligt full på hartass!”, sade trevligt folk från Kalix på en resa under 1970-talet och blängde in i ett akvarium fullt av foreller som skulle bli middagsmat åt gäster på värdshuset Vita hästen i Österrike. Någon började nynna på Schuberts ”Die Forelle”.


  ”Men gott är det” tillade det glada Kalixfolket och berättade om hemkommunen, om den vackra skärgården långt in i Bottenviken, trafiken på E4-an som gick och fortfarande går förbi, om småföretagen som sysselsatte (och sysselsätter tusentals) att de flesta som hade jobb ändå var anställda inom kommunen – som då liksom nu styrs av ett vänsterblock. Sedan beställdes wienerschnitzel och mer ungt vin. Forellerna fick förlängd frist.


  Läs mer »

Nyhetsarkiv »

Nästa hemmamatch KOM OCH HEJA PÅ OSS!

Webdoc CMS