MENY


Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_pl2017-jpg_slideimg

Besök Peace & Love 4-5-6 juli 2019

Läs mer här...

Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_bandy13-jpg_slideimg

Skridskokul och Bandykul


Vi tränar onsdagar kl 17-18. Välkommen!

Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_bandy11-jpg_slideimg

Ungdomslag för alla åldrar


Välkommen på träning!

Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_bandy10-jpg_slideimg

Massor av bandy hela vintern!

Nyheter
 • 2019-06-27

  Vår verksamhet värd att belöna

  Borlänge Bandy har belönats med 30 000 kronor av den så kallade 30/30-fonden som vill uppmärksamma och belöna idrottsföreningar, oavsett idrott, som verkar för sunda värderingar och som ger både trygghet och glädje. Vinstchecken och ett diplom togs emot av vår klubbs representant Patrik Kinnunen vid en gala på Restaurang Trädgårn i Göteborg. Prisutdelare var Henrik Lundqvist.


  – Det här är ett bra kvitto på att det vi håller på med är något både riktigt och viktigt. Vi är en av 30 föreningar av totalt cirka
  3 000 sökande som belönas. Nu gäller det att vi arbetar vidare och visar det vi gör ännu bättre, kommenterade Patrik Kinnunen, alias PK och själv en del av klubbens själ, efter prisutdelningen.


  Läs mer »
 • 2019-06-12

  Vi kallar till årsmöte 26 juni kl 18.30

  Årsmötet kommer att hållas i klubbstugan på Tunet. Ärenden enligt stadgarna. 


  Läs mer »
 • 2019-06-07

  Så spelas Bandyallsvenskan i vinter

  Plocka fram almanackorna i sommarvärmen, för nu står det klart hur Bandyallsvenskan 2019/20 kommer att spelas.


  Bandyallsvenskan är på väg in i sin tredje säsong som en enad serie och återigen är det en rad nya lag som kommer till spel.

  Nya för i år är Falu BS och IK Tellus, som båda kom från Elitserien, samt UNIK Bandy och Skutskärs IF, som båda kom från Division 1.


  Läs mer »
 • 2019-06-06

  Poolindelning Bandyallsvenskan

   KLART: Så ser poolindelningen ut till Bandyallsvenskan 2019/20 


  I morgon, fredag, släpps spelschemat till Bandyallsvenskan 2019/20, men redan nu kan vi avslöja hur norr- respektive söder-poolen kommer att se ut. Lagen är dessutom, precis som de senaste två säsongerna, parade två och två för bland annat resor till matcher mot den andra poolen.

   

  Läs mer »
 • 2019-05-31

  AIK Bandy startar samarbete med Somalia Bandy

  Somalia Bandy har sedan starten varit med i sex VM, blivit tv-kändisar och skapat stor medial uppmärksamhet i vad som måste anses vara ett av det mest uppmärksammade integrationsprojekt som funnits inom svensk idrott.


  Nu tar vi nästa steg när anrika AIK startar upp verksamhet i Solna/Stockholm för att utöka antalet spelare med somalisk bakgrund. Samarbetet påverkar inte verksamheten i Borlänge eftersom lagets stomme är bosatta där. Träningar kommer att ske både i Borlänge och i Solna – ledda av den nygamle förbundskaptenen – Pelle Fosshaug.

  Somalias bandyförbund administreras av Borlänge Bandy även fortsättningsvis.


  Läs mer »
 • 2019-05-15

  Beslut i förrgår – det blir allsvenskt spel!

  Det hängde på ett hårstrå, tunnare än ett spädbarns, men på tisdagskvällen fattades beslutet att Peace & Love City spelar allsvenskt även säsongen 2019–2020. Flera spelare från året har försvunnit till andra klubbar, Daniel Johansson alias Danne blir ny klubbchef i AIK (!) och det har länge sett ovanligt bräckligt ut när det gäller att få ett lag på benen.


  – Ludde (Ludvig Frid) gav klartecken sent på tisdagen, då hade vi fått med oss hela stommen av spelare från Borlänge, berättar Jocke Nyström, som tar över rollen som tränare, igen (han ledde laget till en fjärde plats säsongen 2016–2017).


  Läs mer »
 • 2019-04-18

  Ungdomsverksamheten – en prunkande eternell

  Silly season. Vår. Vardagliga, värkande våndor, vämjelig väntan. Vilsenhet. Tillvaron är som en trädgårdsmästares som inte vet hur blomningen blir kommande säsong. Men i Borlängebandyn finns en ständigt spirande blomma, en sällsynt skön eternell – och inte av den sort som låter sig torkas.


  Ungdomsverksamheten! Säsongen 2018–2019 så blomstrande att P13-laget nådde final i den egna cupen, P16 utvecklades rejält och att föreningen återigen satsade på ett lag i P18 Elit som vågade ta för sig.


  – Jag är nöjd med det mesta, truppen var väldigt tunn och visst hade det behövts fler för att kunna ställa upp med en tillräckligt bred trupp, men det finns kvaliteter hos de spelare som var med, konstaterar ledaren och tränaren Jocke Nyström.


  Läs mer »
 • 2019-03-25

  Tänkvärda tankar från tränare Thomas

  Det finns dagar då Thomas Linder går på gatorna som en vanlig man. En solig måndag i Sandviken är en sådan dag. Han går tillsammans med vännen Emla, en Bichon Frisé, (”det är ingen varg, det är en hund”, svarar han), kanske nynnande på Rolling Stones version av ”Walking the dog”, och funderingarna går till den allsvenska bandysäsongen 2018–2019 och Peace & Love Citys resultat.


  – Målsättningen klubben hade blev kanske orimligt hög med tanke på att jag var ny som tränare, vi hade nio nya spelare och nio spelare från föregående säsong hade slutat. Skönt att vi fixade kontraktet, jag hade inte velat spela i den kvalserie det blev, poängterar Thomas.


  Läs mer »
 • 2019-02-26

  Peace & Love City-trio till ”Student-OS”

  På tisdagen begav sig Christian Frohm, Niclas Rönnqvist och Rasmus Linder från Peace & Love City iväg till Universiaden, populärt även kallad ”Student-OS”, som avgörs i ryska Krasnojarsk ca 40 mil öster om Moskva och omskriven av Solzjenitsyn och för sin rika aluminiumproduktion. Men det är också en plats där det kan vara ganska kallt i februari. Nu väntas emellertid plusgrader de första dagarna.


  – Deltagarna är upp till 25 år gamla och kommer från hela världen. Kul att vi tre kom med och får uppleva detta, säger Niclas Rönnqvist.


  Läs mer »
 • 2019-02-23

  Motivationen slog klass i säsongsfinalen

  ”Osynkat”, tyckte Kevin Brown, utsedd till bäste hemmaspelare. ”Motivationen slog klass”, konstaterade tränaren Thomas Linder kortfattat. ”Signalfel” skulle en järnvägsanställd kalla det. ”Ingen idé att gräma sig för mycket”, menade Niclas Rönnqvist några minuter efter matchslutet


  Peace & Love Citys säsongsfinal mot Katrineholm på Tunet blev en tillställning där hemmaspelarna hade skridskor och klubbor på isen, huvudena någon annanstans. Gästerna vann med 8–4 efter pausledning med 4–2. Men Borlänge har ändå ett allsvenskt lag nästa säsong; en viss tröst och en gó känsla att bära med sig.


  Läs mer »

Nyhetsarkiv »

Nästa hemmamatch KOM OCH HEJA PÅ OSS!

Webdoc CMS