MENY


Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_pl2017-jpg_slideimg

Besök Peace & Love 4-5-6 juli 2019

Läs mer här...

Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_bandy13-jpg_slideimg

Skridskokul och Bandykul


Vi tränar onsdagar kl 17-18. Välkommen!

Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_bandy11-jpg_slideimg

Ungdomslag för alla åldrar


Välkommen på träning!

Hemsidan - Peace & Love City - ctl00_cph1_f_bandy10-jpg_slideimg

Massor av bandy hela vintern!

Nyheter
 • 2019-03-05

  Ungdomsavslutning onsdag 6 mars

  Oj så fort en bandysäsong går! Nu är det redan dags för ungdomsavslutning. Vi börjar kl 17 och kör till kl 20.


  Läs mer »
 • 2019-02-26

  Peace & Love City-trio till ”Student-OS”

  På tisdagen begav sig Christian Frohm, Niclas Rönnqvist och Rasmus Linder från Peace & Love City iväg till Universiaden, populärt även kallad ”Student-OS”, som avgörs i ryska Krasnojarsk ca 40 mil öster om Moskva och omskriven av Solzjenitsyn och för sin rika aluminiumproduktion. Men det är också en plats där det kan vara ganska kallt i februari. Nu väntas emellertid plusgrader de första dagarna.


  – Deltagarna är upp till 25 år gamla och kommer från hela världen. Kul att vi tre kom med och får uppleva detta, säger Niclas Rönnqvist.


  Läs mer »
 • 2019-02-23

  Motivationen slog klass i säsongsfinalen

  ”Osynkat”, tyckte Kevin Brown, utsedd till bäste hemmaspelare. ”Motivationen slog klass”, konstaterade tränaren Thomas Linder kortfattat. ”Signalfel” skulle en järnvägsanställd kalla det. ”Ingen idé att gräma sig för mycket”, menade Niclas Rönnqvist några minuter efter matchslutet


  Peace & Love Citys säsongsfinal mot Katrineholm på Tunet blev en tillställning där hemmaspelarna hade skridskor och klubbor på isen, huvudena någon annanstans. Gästerna vann med 8–4 efter pausledning med 4–2. Men Borlänge har ändå ett allsvenskt lag nästa säsong; en viss tröst och en gó känsla att bära med sig.


  Läs mer »
 • 2019-02-22

  Magnus ser till att hålla butiken öppen

  En seriematch i bandy mellan Katrineholm och ett lag från Borlänge hade varit en utopi i slutet av 1960-talet och början på 1970-talet. Borlänge befann sig i lilleputtars land, legendaren Per Fosshaug var blott en knatte och Katrineholms SK härskade. Laget vann SM-guld 1969, 1970 och 1972 och deltog i alla slutspel utom ett på just 1970-talet.


  Nu, 50 år senare, möts Peace & Love City och Katrineholm i lördagens match på Tunet. Sista omgången för säsongen i bandyallsvenskan, och Peace & Love City ligger före i tabellen. Bakom kulisserna men ofta ändå väldigt synlig finns Magnus Jonsson, materialförvaltare och trogen Borlängebandyn in i minsta cell.


  Läs mer »
 • 2019-02-19

  Karl stortrivs med bandyn i Borlänge

  Tre 16-åringar har varit en viktig del av Peace & Love Citys A-lagstrupp denna säsong. Dels för sin talang, dels för att kunna göra inhopp när de lite äldre, ordinarie spelarna behöver en stunds vila.


  Tränare Thomas Linder har kallat juniortrion och deras lagkamrater i P18 Elit för ”det bästa Borlänge fått fram på mycket, mycket länge. De imponerar!”.


  Två av de tre har redan presenterats, den tredje är Karl Sterner, målskytt mot Tillberga senast och delvis bandyfostrad i Falun, där han bor.


  – Men jag trivs bättre här och med hur allt fungerar. Det är ett bra gäng med många duktiga ledare, säger Karl Sterner själv.


  Läs mer »
 • 2019-02-16

  Mycket gick på tomgång, men kontraktet säkrat

  ”Tomgångskörning förbjuden” står det på en stor skylt på Tunets IP. Hemmalaget Peace & Love City verkade inte bry sig om det i långa stunder i hemmamatchen mot Tillberga. Motståndarlagets buss från ett av Mälardalens största bussföretag struntade definitivt i påbudet och spred ut cancerogener och ämnen som klassas som lika farliga som arsenik.


  För bussbolaget borde det tveklöst bli rött kort och kännbara ekonomiska straff; för hemmalaget gick det ändå vägen. Seger med 6–4 efter ledning i paus med 4–3 och säkrat allsvenskt kontrakt. Roligast: Karl Sterner, en av de fantastiska juniorerna i Borlängebandyn, fick göra sitt första allsvenska mål


  Läs mer »
 • 2019-02-15

  Nu måste kvalspöket kväsas!

  Två matcher kvar, kvalspöket hotar runt hörnet och den senaste tiden har varit fylld av skador, sjukdomar och blessyrer. Men Thomas Linder, tränaren, är en bestämd fältherre och ska se till att han och laget håller alla halvmesyrer på betryggande avstånd. Tillberga med Borlängebekantingen och forne storskytten Pekka Rintala i laget är lördagens utmaning för Peace & Love City på Tunet. 


  – Målet nu är att bli bästa Dalalag och vinna de två återstående matcherna och jag både hoppas och tror att vi ska klara det. Förutsättningarna finns, vi är ett bra lag och vill avsluta serien på bästa tänkbara sätt, säger Thomas Linder.


  Läs mer »
 • 2019-02-14

  Sveriges bästa juniorlag tuff nöt att knäcka

  Efter ett tufft seriespel väntar nu slutspelet för Borlänge Bandys U-18 Elit. Första matchen spelas på fredagen och motståndet är det svårast tänkbara. Vetlanda BK; svenska mästare 2018 och vinnare av Svenska Juniorcupen förra året. Matchen börjar redan kl. 17.00


  – Vetlanda är verkligen vana vinnare i juniorklassen och i mina ögon Sveriges bästa lag i sin klass, säger Jocke Nyström i Borlänge Bandy.


  Läs mer »
 • 2019-02-09

  ”Solen” kom fram – befriande seger

  Missad hörna, missad hörna, missad hörna, miss… Det stora vemodet smög in över Västanfors idrottsplats, landets första landbana för bandy, när Peace & Love City fick se sin pausledning med 2–1 förändras till både 2–2 och underläge med 2–3.


  Men himlen öppnade sig bildligt talat och lät en imaginär sol lysa över arenan och ge Peace & Love City styrka att vända och vinna. 7–3 (2–1) mot en av de senaste årens akilleshälar, just Västanfors, ger en välbehövlig knuff inför de båda återstående matcherna i allsvenskan.


  – Detta var skönt. Nu tänker jag tala om att vi ska vinna de återstående matcherna, båda på hemmaplan, och sikta på att i varje fall bli bästa Dalalag, sa en lättad Thomas Linder, P & L Citys hårt prövade tränare.


  Läs mer »
 • 2019-02-09

  Vilken dag!

  140 tjejer med ledare och släktingar fyllde idag Tunets IP.

  Vilken fantastisk dag! säger arrangören Jocke Nyström som hyllar Borlängetjejernas och deras föräldrars engagemang inför denna dag. Jocke kan redan nu avslöja att det kommer att bli en uppföljning på detta arrangemang.


  Intervju och bilder finns om du klickar på "läs mer"


  Läs mer »

Nyhetsarkiv »

Nästa hemmamatch KOM OCH HEJA PÅ OSS!

Webdoc CMS